Skip to content

memories

2 Mar 2016

Mergeam pentru a doua oară. Vorbisem să ne vedem, mă aştepta la aeroport.

Urma să fie ca şi prima dată, “eu sunt p-aici, uite un card de rezervă, vorbim pe mail, telefon nu dai decât dacă depinde viaţa ta de el. Când pot te caut eu, dacă te găsesc, bine, dacă nu, las vorbă la hotel”. Prima dată fusesem împreună în cîteva locuri, ba chiar şi acasă la el, familia se bucura cu un ochi şi se mira cu celălalt, am simţit asta aşa că nu mă aşteptam ca acum să mă mai pot bucura de privilegii. O relaţie era exclusă din start de oricine – mai puţin de noi. Cine-ar înţelege că ne ajungea doar să stăm de vorbă? În fine, că nu ne ajungea cît stăteam de vorbă, de fapt.

Acum ajungeam la destinaţie după 18 ore de la plecarea de acasă, după o aterizare cu peripeţii pe un aeroport şi 5 ore de copt de cald pe altul. Aterizam pe unul din cele mai aglomerate aeroporturi din lume, şi dincolo de porţi, verificare paşaport, ridicat bagaje, nenumărate filtre şi pereţi de sticlă, mă văd aruncată în zona de sosiri, într-un alt haos de bagaje, mustăţi, turbane, lume colorată la haine şi la piele, avioane în întîrziere, rude disperate, copii plânşi, miros de mâncare, reclame audio în limbi necunoscute ..

şi în tot vacarmul şi tărăboiul de acolo, îl zăresc. Undeva la peste 50 de metri, ce zic eu, spre 100. Departe. La un moment dat toată forfota aia a încetinit şi s-a oprit pentru o secundă, o mână fermecată a dat totul la o parte, oameni, bagaje,  şi printre ei am putut zări o figură cunoscută, stînd picior peste picior într-o margine de sală, aşteptînd. Ochii mei miopi au zărit un punct bleumarin pe un perete gri pentru o fracţiune de secundă. Am pornit într-acolo. El era.

Mi-am adus azi aminte de acest moment, deşi s-a petrecut în preistorie. Şi vreau să îl scriu aici înainte de a-l uita iar. Înainte de a fi unul din lucrurile pe care le voi “vedea” atunci cînd îmi voi da ultima suflare.

Advertisements
One Comment leave one →
  1. ALMA ALMA permalink
    14 Sep 2017 11:49 am

    doar..atat?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: