Skip to content

Bucuresti. Strazi.

22 Jan 2008
Citind aici despre Strada Distincţiei, am pornit în căutarea ei, pe net.
Leapşa, se pare, e venită de la Pinocchio şi s-a ocupat şi Mahalaua lui Vlad Stroescu de ea, şi Lulu… Frumoase descrieri, toate.
N-am găsit strada Distincţiei în nomenclatorul străzilor din Bucureştiul de azi. Dar am găsit nişte alte cîteva bunăciuni peste care nu pot trece cu vederea.
 
De Intrarea Invalid Suligă ştiam de pe cînd am început să merg la Carrefour Colentina. E un pic înainte de hypermarket, pe dreapta, în zona-n care de obicei se flutură facturi. Poate de-aceea e cam greu să bungheşti numele străzilor perpendiculare pe Colentina.

Acuma, zic eu, numai Invalid sau numai Suligă ajungeau. Alăturarea lor îmi produce o tristeţe iremediabilă. Cine ştie ce mare erou al cărei răscoale or război o fi fost sărmanul om. Cu atît mai mult cu cît se pare că există şi-n

Timişoara

, pe lîngă Circumvalaţiunii, după cum zice o hartă.

Şi mai avem şi acest link al unei companii de organizări evenimente fericite, a cărei adresă… eh… 
 
Dar căutam strada Distincţiei. N-am găsit-o. Scriind însă “dis” la căutări, pe bucuresti.com.ro, mi-a rezultat strada Disciplinei.

Bună şi aia, ia să vedem, unde e?

Este în zona Antiaeriană intersecţie cu Şos. Alexandriei, şi e vecină de cvartal cu strada Pazei, strada Ordinei şi strada Circulaţiei. Pînă la urmă se vede că realitatea bate ficţiunea, şi nu te rîde că te-am umflat, toate-s perpendiculare pe strada Tăcerii! Bună ziua, un taxi vă rog pe strada Ordinei, colţ cu strada Disciplinei. Asta-i adresă de secţie de poliţie, sau de şcoală de corecţie.
 
Tot lîngă ele se află şi strada Floare de Vîrf. Neah, ignoranţilor, ştiaţi de florile de vîrf? Sunt un fel de flori de colţ, dar mai cu moţ. Strada asta dă-n intesecţia dintre Şos.

Alexandria

şi Bucureşti-Măgurele. La capătul celălalt al şoselei Bucureşti-Măgurele, avem Drumul Floare de Colţ. Distanţa dintre ele e cam de-o staţie, două.

Floare de vîrf, floare de colţ… aşteptăm floare de mucegai şi/sau floare de bisectoare.
 
Privind cu atenţie, în cadrul aceleiaşi pagini oferite de bucuresti.com.ro, vad şi Şos. Sălaj, cu două străzi perpendiculare, aproape în acelaşi drept, după cum urmează: cum mergi spre centru, pe dreapta e strada Odihnei şi pe stînga strada Vredniciei. Tot pe stînga, prima după Vredniciei, am găsit strada Lipsa!! Are cod poştal: 052047, şi UPC oferă internet. Aici cred că stă pisica din Cheshire.
Ca dovadă, harta zonei, dacă vă imaginaţi cumva că fac glume.
 
Dar cea mai stupidă chestie din oraşul Bucureşti mi se pare bătaia de joc din jurul străzii 1 Mai. Prăpăditul de conţopist care dă nume la străzile acestui oraş şi care-a comis-o, prin anii 90 şi ceva, suferă tare la capitolul logică. Strada 1 Mai din zona Turda – Piaţa Victoriei, a fost schimbată în Ion Mihalache, dar str. Compozitorilor de prin Drumul Taberei a fost redenumită 1 Mai. Ca şi cum s-ar fi mutat strada. Ca şi cum nu ne-a mai plăcut serbarea “comunistă” de întîi de mai, zi de mici, bere şi defilări, dar dup-aia ne-am dat seama că nu e chiar aşa de comunistă şi ne-am cerut scuze. Nici 1 Mai nu mai e ce-a fost.
Advertisements
13 Comments leave one →
 1. 22 Jan 2008 1:22 am

  numai ca… intai au facut schimb de nume, exact cum zici tu. adica strada se cheama 1 mai, fosta ion mihalache, fosta compozitorilor. am o fosta colega care si-a tot schimbat buletinul din cauza asta.

 2. April permalink
  22 Jan 2008 1:27 am

  adica tu vrei sa zici ca strada aia din Drumul Taberei s-a numit si Mihalache, dar nu le-a placut si i-au zis 1 mai???

  asta poate concura la un fel de premiile darwin, daca s-ar aplica.

 3. 22 Jan 2008 3:37 am

  frizînd off-topicul, Rândunelelor chiar face colţ cu Turturelelor?…

 4. 22 Jan 2008 6:01 am

  la mie pe aci (trafic greu) e Intrarea Fulgilor, o strada rupta si darapanata, dar cu un nume atat de frumos :) stiu si eu de mihalache, i’am zis unui taximetrist o data si m’a luat cu "e 1 mai, d’soara! informati’va!" :))

 5. 22 Jan 2008 7:03 am

  hei, nu uita nici de strada Frigului, care e exact in coasta parcului Carol si pe care a avut subsemnata gradinita. Si evident, de strada Fetitelor, care are o minunata curte cu liliac.

 6. 22 Jan 2008 7:23 am

  a, si daca mi se permite, voi strecura si eu doua concurente insa la categoria "de aici": Love Lane si Honey Lane. destul de aproape una de alta

 7. 22 Jan 2008 11:00 am

  Acolo am stat; si tot 1 Mai ii zic:))

 8. April permalink
  22 Jan 2008 11:04 am

  Normal.
  As vrea sa vad pe cineva ajungind in gara de nord, de ex. si zicind ‘pe 1 mai, va rog, referindu-se la Compozitorilor. … … …
  1 mai e ala din centru. De ce, daca tot voiau sa schimbe ‘Compozitorilor’ cu ceva, nu i-or fi zis direct Mihalache?! Dumnezeu stie!
  Am doua colege la birou care stau pe "unu-mihalache".

 9. 22 Jan 2008 11:23 am

  :)

 10. 23 Jan 2008 12:56 pm

  Doar în trecere, să mulţumesc. Ştii mata pentru ce.

 11. 24 Jan 2008 6:39 am

  ah stiu strada frigului..am si o poza pe acolo, de asta-toamana..personajul fiind frati’miu :) http://i11.photobucket.com/albums/a160/tuvia/cold.jpg

 12. 26 Jan 2008 2:06 am

  ai o leapsa pe blogul meu, bine acum sunt doua, whatever!

 13. 28 Jan 2008 9:44 am

  mie cel mai mult imi place strada Gradina cu cai, in buza careia am petrecut nenumarate ore sorindu-ma cu un pepsi in mina, recte chiulind de la facultatea de peste drum. iar despre acest nume o sa si scriu, cindva. na.
  http://www.romanialibera.ro/articol-Un-Tivoli-pe-malul-Dambovi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: