Skip to content

Unde nu mincam azi

26 Apr 2007
Astazi despre: Restaurantul Crocodile Dundee.
 
Locatie: zona intersectie Vitan – Mihai Bravu.

Parcare: da. Mare.

Terasa: si acoperita, si descoperita, mare si pregatita sa va primeasca.

Personal: mult. Si ametit. Si un patron care sta in

usa

, mindru si degeaba.

Mincare: arabeasca + pizza.

Timp de reactie al chelnerilor: > 20 de minute, indiferent de doleanta.

 
Numar de chelneri per masa: fara numar. Cel care-ti ia comanda nu este acelasi cu cel care vine cu tacimurile, nici cu cel care vine cu scrumiera / paharele, nici cu cel care aduce comanda, nici cu cel caruia te plingi ca a venit cafeaua inainte desi ai spus ca o vrei dupa masa, nici cu cel caruia-i dai cafeaua inapoi pentru ca o voiai arabeasca (cu hel) si au adus un expresso scurt dar diluat, si nici cu cel care-ti aduce nota. Chelnerii circumnavigheaza in zona, si raspund indeajuns de repede, dar numai la ridicarea minii. Orice cerere este onorata dupa mult timp, si de catre altcineva. Nota vine dupa multe minute de asteptare (spre 20), desi mesele-s ocupate in proportie de 40%. Desigur ca au dat vina pe contabila, care-i noua si nu stie.
 
Nu-i intrebati de meniu, ca nu stiu ce scrie p-acolo. ‘Ce-ati comandat? Avem noi asa ceva?’ ‘Nu stiu ce sa va recomand cu oaie, dar intreb pe o colega.’
Supa de pui e dulce. Dulce, as in parc-ar avea zahar. Daca cereti piper, primiti pe masa doua vase din ceramica opaca, de presupus ca ar contine sarea si piperul. Dar asteptarile noastre sunt depasite: nu e piper, e scortisoara. Sigur ca descoperi dupa ce-ti pui in supa. Afli ca-i spune piper arabesc, ‘cum, nu stiati ca piperul arabesc e altfel? Piper obisnuit n-avem, dar daca doriti ma duc la magazin si cumpar.’ – d’oh. Pui un pic in

palma

si o privesti la lumina soarelui: e roscata ca orice scortisoara, si asa si miroase. De curiozitate incerci sarea. Aici ai ceva mai mult noroc: desi are aspect de zahar, cu graunti mari si cubici, e totusi sarata.

 
Daca totusi aveti timp la dispozitie si va plictisiti ingrozitor, merge sa incercati niste sarmalute cu nuca si sos de rodii. Nu incercati oaie; carnea provine de la al mai batrin batal din sud-estul Europei, asezonat cu una bucata fishie de carnitsa ceva mai moale. Fireste ca vine toata mincarea o data, asa ca daca ai comandat ceva gen felul 1 si felul 2, sau te grabesti sa-ti sleorpai supa ca sa nu se raceasca felul 2 de tot, sau il halesti rece. Your choice.
 
Our choice is clear. N-o sa mai trecem p-acolo curind.
Advertisements
3 Comments leave one →
  1. 26 Apr 2007 11:37 am

    cine te-a dus acolo?
    pe cien dam (cu) vina?

  2. April permalink
    26 Apr 2007 12:32 pm

    eu m-am dus pe mine. dar nu e nimeni de vina.
    eu am mai fost la restaurante arabesti, care-s O MINUNE!!! si serviciu, si meniu, si ambianta!

  3. 26 Apr 2007 12:38 pm

    si mie imi plac dar mai mult "la ei" decat la noi
    parca la noi au ajund colonistii din america unor vremuri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: