Skip to content

Release

5 Sep 2006

your perfect smile, forget the friend who lied and breathe with arms wide open one more time…

Cint melodia asta de citeva zile. Numai versurile astea.
Am fost – vorba Ummei – sa salvez. Dar n-am salvat nimic. Ah, da, poate doar papucii din noroi!
Stufstock-ul meu a inceput cu niste Timpuri Noi, cu Artanu’ care nu mai e cum a fost, dar care are, minca-l-ash, aceeasi voce. MMMmmm. Me tare happy ca Timpuri Noi sunt back in business. Cu ‘Tantsa’ ne-am parcat masina, si pin’am fost la Frontiera sa ne luam bratarile cele galbene, + coada pentru o saorma, am mai prins un final apoteotic si un bis. Ploua maruntel.
Apoi o lunga pauza – pentru noi – cu fundal sonor asigurat de niste unguri, al caror singur merit era c-au facut headbanging, care ne-a facut sa zicem ‘Ionutsooo, un’esti, maicaaaa?!’ nu era, fireste, da’ noi ne gindeam la ea. Au mai facut si un Doors – The End, revisited, scremut si urlat. Dar s-a oprit ploaia – de spaima!
La scena din dreapta (au fost doua scene una linga alta, si-n timp ce o trupa se producea, urmatorii faceau 2-10 la cealalta) se pregatea Urma. Stateam frumos in fata scenei, asteptindu-i. La un moment dat, tobarul si saxofonistul din Urma – original de la Al Jawala, nemtsoteii de i-am vazut anul trecut si ne-au dat pe spate – au inceput sa faca un jam session pe metalele grele ale ungurilor, si suna al naibii de bine. Ca s-auzea un pic din tobitse si un pic din saxofon, care parca rideau de zgomotul de alaturi.
 
Si a urmat Urma. Cu Nusrat Ali Fateh Khan in deschidere. Si aflu ca asa au facut si la un concert pe care l-a vazut la Preoteasa mai prin primavara. Nusrat pe care-l ascultasem si eu, citind cartea lui Rushdie (see here). Sigh. Apoi au inceput ei, si in prima melodie Byron a facut niste vocalize ahrabesti, de mi se inmuiasera partile componente. Au cintat timp de o ora – timp de 5 minute, daca ma-ntrebati pe mine. A fost superb. Si nici nu stiu ce – sau cine – sa spun ca mi-a placut mai mult… intro-urile de flaut ale lu’ Byron, vocea lui Mani, saxofonul, chitarile, tobitele, totul.. whoa. La Get a Life a fost frumos ca publicul a repetat refrenul dupa ce ei deja terminasera melodia, fara fundal sonor, fara nimic – Byron ridea larg, Mani parea mut de uimire, ia publicul le zicea din suflet. Da, bai, va iubeste lumea, ce-i de mirare aici?! :)
Au fost aplaudati citeva minute, dar nu s-au bisat. Au intrat imediat Alternosfera. Din Riepublica Muoldova. Ziceau bine la muzici, da’ mai bine n-ar fi bagat si voce! Tu esti aproape, eu sunt departe, ce ne uneste ne si desparte. Am mai bagat niste beri, ca sa putem face fatsa problemei de spatiu si timp. Ramasesem si fara tigari.. era deja prea complicata viata, si Urma fusese asa de buna, ca nu mai voiam altceva. Sigur ca urma OCS, da’ am considerat ca e timpul sa facem niste pasi in afara, ca sa ascultam si ceva liniste.
 
Trecem sa ne luam un suc, si pornisem agale prin VV cind… eu… zaresc intr-un grup care venea din fata o pereche de blugi… pe care o fotografiasem pe scena… Zdrang. Ramin locului, si incep sa bigui “fetele, asta nu e… ??” si tac. Fetele mele nu il recunosteau, acum din spate, pe Byron. “Mnu stiu, mnu cred”.  Vreau autograf! – hotarasc pe loc. Dar n-aveam cu ce, n-aveam pe ce, si nici siguranta ca el e. Asteptam o confirmare de la cele care-l vazusera de mai multe ori decit mine. Pauza confimare, in bezna strazii. Totusi incepem sa mergem, stalkers, pe urmele lui. Flutura o cutie de bere verde in mina, si avea blugii aia care n-aveau nimic deosebit, decit ca-i vazusem eu de-a lungul concertului. Ne apropiasem de el indeajuns cit sa, dar tot nu aveam siguranta. Apare insa o umbra de certitudine: “bai, are bluza aia in dungi?” Avea o haina pe deasupra, dar la o mineca se zareau doua dungi. EL E! Gata, bagam mare, intre timp un pusti deja il abordase, sa-l roage sa semneze pe doua CD-uri. Aveam si cu ce, de-acum, iar pe ce… pe bratarile de hirtie ale festivalului! La anu’ sa le faca mai late, sa poata fanul sa-si ia autografele pe el!!
Ne napustim pe el, si il facem sa ne semneze!! Yesssssssss……….. autograf de la Byron, cu marker negru pe galben!! Victorie!!!
 
Am plecat spre casa  (2 mai) plutind de fericire. Idee grozava, realizare beton! Ne-am oprit pe drum sa ascultam ceva OCS, dar oh, era 3 jumate trecute dimineata, si timpul sa visam frumos…
A doua zi: ploaie. Asezata, mocaneasca, de munte. Si asa a fost pina spre ora 2. Am stat ciucitsi in Micul Golf, cu cafele si lungind un breakfast pina spre lunch, apoi am dat o fuga-n VV, cit sa luam un autograf si de la Mani insusi (aratind ca avem si de la colegu’, si urindu-le succes!) Asa realizare mai rar: 2 bucati semnaturi super-pretioase pe una bucata bratara de hirtie.
 
Si inapoi la festival. Caci aveam de vazut Alifantis si Andries la ‘Papa la Soni’. Stupida idee sa faci o scena asa mica si incercuita, in cadrul festivalului. Adica, bai frate, platesti un bilet ca sa NU stai in gloata la usa! Si nici in fata restaurantului, privind pe un ecran si neauzind nimic!! Tocmai asta vrei, prin biletul platit: sa vezi si sa auzi. ‘Papa la Soni’, cu ale sale treijda locuri la mese si inc-atitea in picioare, a fost mult prea nesatisfacator pentru multimea care-ar fi vrut sa vada si sa auda. Oricum, respectindu-si ‘dulcele’ obicei, terasele din jurul lui Soni bagau mare, ca s-acopere orice tentativa de a putea auzi ceva folk din strada. No chance. O mare bila neagra, atit organizatorilor cit si alora care incercau s-acopere miuzicile. Rusine! Am plecat spre scoicile traditionale, apoi in cautare de o ciocolata calda – aaaa.. alta bila neagra: Bibi! S-a tsakanittttt. Nu mai aveau de nici unele. Ti se prezenta un meniu cu poze si hirtie gloss, care cuprindea inauntru o prapadita de lista printata si bagata intr-un chilotel de plastic. Meniul, varianta scurta si neimbunatatita, sau ‘mai bine ne intrebati, ca nici de pe lista aia n-avem tot’. Fokin’ bledee shyt, vorba unei prietene, e Stufstockul, vine lume, vrea mincare, la Bibi se maninca bine – dar in sezon, only!
 
Eh. Ajungem in sfirsit la festival, in asteptare de Phoenix. Mani Neumann la vioara: omul ala numa’ toba n-a facut din vioara lui, in rest de toate; din cind in cind mai aduna niste fire sarite din arcus. Cu solo-uri la vioara si (mugur de) fluier – Mani, cu solo chitara – Cristi, cu un Tandarica nebun, cum e el de obicei, cu Nicu Covaci cel morocanos si Baniciu in forma de zile mari, au facut un concert de vis. Am cintat, am urlat, am aplaudat, ne-am agitat, si la un moment dat s-a terminat; au cintat peste o ora jumate – alte 5 minute, adica. Superb.
Dupa bucurii de felul asta, nu mai ai loc de bucurii mici, marunte. Adrenalina e in cote maxime, sufletul pluteste si lumea e roz. Asa ca duminica dimineata, dupa ce-am mai dat o raita pe plaja doimaista, am plecat spre casa.
Sh-am incalecat p-o sha, si gata, ca m-am lungit cam mult.
Advertisements
9 Comments leave one →
 1. 5 Sep 2006 10:21 am

  Stufstoc, ai ?!

  :)

 2. 6 Sep 2006 1:25 am

  ba pardon, McScomber scombrus (aka scomber), dacă o luăm aşa. că nu-s mexican, my amor!

 3. 6 Sep 2006 1:41 am

  aaaaaa……. asta mi-a dat la search… sunteti de mai multe feluri?! io doi mackerei stiu, sh-alalalt e pe pareo.

 4. 6 Sep 2006 2:30 am

  doi sînt sufizanţi, madam, să nu confuzăm lumea.
  eu, şi cel de pe pareo :D

 5. 6 Sep 2006 10:27 am

  am identificat prima melodie, cea cu ahrăbeştile care gîdilă pe spinare, ca fiind şi în concertul de la Preoteasa, carevasăzică va s-o ascultăm pe the Third!

 6. 6 Sep 2006 10:49 am

  eiiiiiiiiiinaaaaaaaaaaaa………….
  *zise si cazu pe spate*

 7. 6 Sep 2006 11:11 am

  păi mă uitam în forum că obişnuiesc să ‘testeze’ melodiile din viitoarele albume prezentîndu-le în concerte, să vază reacţia publicului. o idee bună, de altfel

 8. 6 Sep 2006 11:20 am

  McScomberomorus Cavalla, please…….

 9. 14 Sep 2006 9:22 am

  Aniversare: septembrie 2003 – septembrie 2006

  :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: